Foto: SSP/Promo

Koalicija Ujedinjena Srbija, okupljena oko Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke predstavila je danas u Nišu svoje kandidate poslanike na predstojećim parlamentarnim izborima.

Marinika Tepić, nosilac izborne liste „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“, istakla je da se promene koje donosi „najbolji tim koji Srbija ima“ zasnivaju na četiri stuba, a to su – pravedna Srbija, ekonomski patriotizam, čovek na prvom mestu i život ispred profita, navodi se u saopštenju.

Marinika Tepić Foto: SSP/Promo

„Jedan čovek i jedna partija deceniju već imaju neograničenu vlast. Ponašaju se kao da sutra ne postoji, a postoji itekako postoji. I stiže jako brzo, već  3. aprila“, rekla je ona.

Tepić je najavila povećanje plate zaposlenima u zdravstvu i prosveti, gorivo bez akciza, vraćanje subvencije na 12.000 za poljoprivrednike, lustracijU za one koji su uzurpirali državi i proganjali ljude, reformu BIA.

„Odbranićemo našu zemlju, vodu i vazduh, pomoći ćemo penzionerima, učenicima i i roditeljima, uspostaviti Alimentacioni fond,  zdravstvenu zaštitu za sve ljude podjednako, uvesti obavezno srednje obrazovanje i pomoć roditeljima da školuju svoju decu, socijalne penzije za ljude bez ikakvih primanja“, dodala je Tepić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je naveo da je vlast „za prethodnih 10 godina stvorila mržnju, podelila Srbiju, a sebi napunila džepove“.

„Zato mi moramo da ujedinimo i pomirimo Srbiju, što je preduslov za dalji razvoj, kao i da uspostavimo sistem u kojem će jednaka pravila važiti za svakog građanina. Mi, koji smo na listi ’Ujedinjeni za pobedu Srbije’, možemo to da uradimo“, rekao je Aleksić, navodi se u saopštenju „Ujedinjeni za pobedu Srbije“.

Miroslav Aleksić Foto: SSP/Promo

Zato, kako kaže, 3. aprila biramo koju Srbiju želimo – da li Srbiju u kojoj gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski svom zetu dodeljuje socijalni stan ili Srbiju u kojoj socijalne stanove dobijaju ljudi na ivici egzistencije i kojima oni i pripadaju.

Aleksić je upitao „da li želimo Srbiju u kojoj nam se zbog afera ’Jovanjica’, ’Krušik’, ’Telekom’, ’Savamala’… u lice smeju Vučić, Aleksandar Vulin, Ana Brnabić, Vladimir Đukanović, Dragan J. Vučićević i Željko Mitrović, ili Srbiju u kojoj će se za takve kriminalne i koruptivne radnje odgovarati i ići u zatvor“.

„Biramo da li želimo Srbiju u kojoj će vlast ulagati u domaću privredu i poljoprivredu ili Srbiju u kojoj će biti subvencionisane strane kompanije koje zagađuju životnu sredinu. Biramo da li želimo Srbiju poniženja ili Srbiju dostojanstva“, zaključio je Aleksić.

“Mi smo jedni od vas! Živimo na isti način kao i vi, sa istim platama kao i vi, plaćamo iste račune kao i vi. Mi smo oni koji se nisu prodali, mi smo oni koji se nisu umorili, slomili, pokleknuli“, rekla je zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić.

Dragana Rakić Foto: SSP/Promo

Mi smo, kako kaže, oni koji ne odustaju od borbe za normalan i dostojanstven život svih građana Srbije.

„Mi želimo da živimo u uređenoj demokratskoj Srbiji i da nam se vrate sva naša deca i prijatelji koji su se raselili po svetu! Mi se za takvu Srbiju borimo!” poručila je Rakić.

BONUS VIDEO: Koalicija Ujedinjena Srbije predala potpise RIK-u