Sulejman Ugljanin Foto: TANJUG/ IRFAN LICINA

Danas je u prostorjijama Stranke Demokratske Akcije Sandžaka održana press konferencija ba kojoj je govorio lider ove stranke dr Sulejman Ugljanin. Na ovoj konferenciji Ugljanin je govorio o trenutnoj političkoj situaciji u Sandžaku i zemlji, a ono što je najviše privuklo pažnju jeste to da je Ugljanin podržao nedavno održane proteste i pozvao Bošnjake da se pridruže istim.

Ugljanin je komentarišući poslednje proteste u Srbiji, izjavio da su službe Države Srbije, i paralelne steukture vlasti, nad narodom i Novom Pazaru odradili svojevrsnu probu ovoga što danas rade, tako što su angažovali batinaše koji su od vernika otimali džamije, palili autmobile, bacali bombe političkim neistomišljenicima pa čak i ubijali odbornike sa drugih lista. Ugljanin je rekao da su oni kao politička stranka radili sve ove godine na rasteašivanju i naroda u Sandžaku ali i celoj zemlji, te je kazao da je srpski narod konačno smogao snage da se pobuni protiv vlasti.

„Čitavim svojim bićem podržavam proteste koje su organizovali građani u čitavoj Srbiji, jer je činjenica da narod može sve, i ovo su stavari koje su u skladu sa ustavom Srbije, sa izbornim zakonom ove zemlje jer su oni obećali jedno a bore se za drugo. Rekao je Ugljanin, on je takođe rekao da je ova vlast nosila ime „za našu decu„ a istoj toj deci ubijaju roditelje i osiromašuju ih, hapse im roditelje a od te iste dece prave slepe poslušnike.“

Sa ovog mesta pozivam sve, sandžačke patriote, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, da se priključe ostatku građana Srbije, koji su se digli i kazali ne, ne dozvoljavamo vam da
radite ovo što nam radite, jer ste obećali jedno a godinama nam nudite drugo „ zaključio je Ugljanin. Podsećamo, Novi Pazar je prethodne nedelje bio jedan od retkih većih gradova u kojima građani nisu iskazali svoje nezadovoljstvo.

BONUS VIDEO: Drama u Šapcu – bagerom na ljude

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare