Foto: Promo

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) pozvala je danas Vladu Srbije da "što hitnije" organizuje istragu i utvrdi odgovornost ministra za rad i socijalna pitanja Zorana Đorđevića za pojavu korona virusa u 15 domova za stare i odrasle širom zemlje.

Navodeći da su 271 korisnik domova za stare i 53 zdravstvena radnika zaposlena u njima inficirani tim virusom, iz UDS-a su ocenili da hapšenje direktora Gerontoločkog centru u Nišu u kom je zabeležen najveći broj slučajeva infekcije, „ne sme biti jedina konsekvenca katastrofalne situacije u tim ustanovama“.

„Nedeljama se struka snažno borila da ukaže na potrebu očuvanja stabilne epidemiološke situacije u domovima za stare, ali je očito da je izostala pravovremena i kvalitetna organizacija“, ocenili su iz Ujedinjene demokratske Srbije.

Upitali su „koliko još naših najstarijih sugrađana treba da bude zaraženo da bi se ministar odgovoran za taj sektor oglasio“.

„Smatramo da je u borbi za suzbijanje epidemije korona virusa važan svaki ljudski život, i očekujemo da građani dobiju brze i konkretne odgovore o lošim i neadekvatnim reakcijama nadležnih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite“, stoji u saopštenju.

Ujedinjenu demokratsku Srbiju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar