Foto: Promo

Ujedinjena demokratska Srbija najoštrije je osudila, kako navode, skandalozno i opasno ponašanje ministra spoljnih poslova Ivice Dačiće koji je u intervjuu za TV Prva u subotu podgrevao strahove stanovništa od vakcinisanja, na uobičajeno estradni način prepričavao najbesmislenije teorije zavere i unosio zabunu među milione ljudi u ovoj zemlji za koje je, kao i za čitavo čovečanstvo, nada u pronalazak vakcine jedini izlaz za trajno rešenje problema COVID-19, navodi se u saopštenju ove partije.

„Dačić je, u maniru najgorih teoretičara zavera, priznajući da ne zna ništa o medicini i virusologiji, podsticao širenje strahova i neizvesnosti, dovodeći u pitanje i opravdanost vakcinisanja i sve do sada poznate medicinske nalaze o poreklu virusa i najboljim načinima za njegovo prevazilaženje“, piše u saopštenju Ujedinjene demokratske Srbije.

Oni smatraju da Dačić uopšte ne razume koliku štetu nanosi svojim ponašanjem, kojim, kako navode, pribegava samo da bi dobio popularnost i glasove.

„Srbija već godinama ima probleme sa padom procenta vakcinacije, koji su i inače nastali uglavnom zbog snažne javne kampanje protiv bezbednosti vakcinisanja, kojoj se danas priključio i predsednik SPS i šef diplomatije Srbije. Šteta koja će nastati je ogromna. Ljudima u Srbiji koji se nalaze u teškoj psihološkoj i zdravstvenoj situaciji, najmanje treba šef diplomatije koji se ponaša kao trgovac ljudskim strahovima i nesigurnošću i koji nanosi trajnu štetu zemlji, samo za malo javne pažnje“, poručuju iz UDS.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar