Miloš Vučević Foto:TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC

U Narodnoj skupštini počela je sednica Nadzornog odbora za izbornu kampanju, na kojoj će članovi raspravljati o prijavi Miloša Vučevića, predsednika SNS, u kojoj tvrdi da su Nova, N1 i Danas prekršila izbornu tišinu pred decembarske izbore.

Novinarima nije dozvoljeno prisustvo sastanku, iako su uredno akreditovani za taj događaj. Članovi će davati izjave u pauzama zasedanja, piše Danas.

Podsetimo, Srpska napredna stranka, odnosno njen predsednik Miloš Vučević, koji je potpisnik dokumenta, žalio se Nadzornom odboru za izborna pitanja Skupštine Srbije optužujući medije Junajted grupe da su kršili izbornu tišinu.

Miloš Vučević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

U obimnom dokumentu Vučević je naveo nekoliko primera navodnog prekršaja, naslovne strane novina Nova i Danas, emisiju Ivana Ivanovića na TV Novoj, kao i članke na portalima N1 i Danas o Draganu Bjelogrliću.

PROČITAJTE JOŠ:

U dokumentu koji je datiran na 4. januar, posle detaljnog objašnjenja šta je to predizborna tišina i objašnjenja pravnog okvira za ovakvo postupanje SNS, Vučević prvo podseća da su prema zakonu za kršenje izborne tišine predviđene novčane kazne u 50.000 do 150.000 dinara, dok su za fizička lica kazne predviđene od 10.000 do 40.000 dinara.

SNS-u je najpre zasmetala naslovnica Danasa 15. i 16. decembra na kojima je, kako navodi, Aleksandar Vučić kao nosilac liste SNS predstavljen u negativnom tonu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare