Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U Skupštini Srbije nastavljeni su poslanički napadi na nevladine medije i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa. Napadi na medije nastavljeni su uprkos oštrim kritikama koje su stigle iz Evrope.

Poslanica SNS Sandra Božić rekla je da ne želi da ulazi „u nekrofilsku politiku“ koja se bavi protiv predsednika Srbije Alekasandra Vučića navodima „koji su preplavili Đilasovske medije“ a kojima pokušavaju da, kako je rekla, „zatrpaju aferu sa tajnim računima i milionima koje Dragan Đilas ima na Mauricijusu, Hongongu, Delaveru i raznim drugim poreskim rajevima“.

I Vladimir Orlić, takođe poslanik SNS, govorio je o navodnim napadima na Vučića i SNS.

Podsetimo, čak osam ambasada zemalja Evropske unije, među kojima i zemlje Kvinte, u istom danu oštro su osudile napade predstavnika vlasti i prorežimskih tabloida na novinare KRIK-a i članove nevladine organizacije CRTA.

Ovakvo reagovanje EU do sada nije bilo uobičajeno, a kritike su do sada bile umerene i dozirane. Snažnu poruku država EU da medijima i civilnim organizacijama treba obezbediti sigurnost i slobodan rad, sagovornici našeg portala tumače kao težnju Evrope da se aktivnije uključi u rešavanja krupnih društvenih pitanja u našoj zemlji, napominjući da je Unija prestala da okreće glavu na probleme u Srbiji.

Zbog uvreda i optužbi izrečenih za skupštinskom govornicom, protiv pomenutih poslanika prijavu su podnele organizacije CRTA i Transparentnost Srbija, a ono što pokazuje sav besmisao ovog kodeksa jeste činjenica da su se na “optuženičkoj klupi” našli prvo oni koji su za njegov nastanak bili zaduženi.

Nakon sednice Administrativnog odbora Skupštine Srbije i odluke da poslanici Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić, Nebojša Bakarec i Marko Atlagić nisu prekršili Kodeks ponašanja poslanika, jasno je da je ovaj pravilnik samo mrtvo slovo na papiru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar