Dejan Atanacković Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Nekoliko desetina građana okupilo se sinoć u Gornjem Milanovcu na 22. protestu protiv nasilja s kog je najavljeno da će od sledećeg petka protesti biti organizovani u drugoj formi.

Predsednica opštinskog odbora Zajedno Kristina Milošević kazala je na skupu da protesti „moraju ostati memorijalni zarad pijeteta prema žrtvama zbog kojih su nastali“, ali i dodala da će predstojeća kampanja biti „sve osim toga“.

„To ne ide jedno s drugim“, rekla je Milošević koja će na predstojećim izborima biti kandidat za poslanika sa izborne liste Srbija protiv nasilja.

Ocenila da je ljude koji su se okupljali na protestima protiv nasilja povezivala tuga koju su delili zbog „strašnih tragedija u maju, kao i nada da se Srbija može promeniti“.

PROČITAJTE JOŠ

„Ubijeno je 20 mladih ljudi, i to sve zato što su ta deca odrastala u situaciji koja je zatrovana mržnjom sa nacionalnih frekvencija“, rekla je Milošević.

Organizatori su najavili da će nastaviti sa okupljanjima na Trgu kneza Mihajla u centru Gornjeg Milanovca svakoga petka, odakle će odlaziti u prostorije Udruženja građana „UZINAT“ gde će organizovati tribine i razgovore sa građanima.

Za sledeći petak najavljena je tribina sa inicijatorima ProGlasa.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar