Marinika Tepić Foto:Nova.rs

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP), povodom navoda koje je iznela javnosti u vezi slučaja podvođenja maloletnica u organizaciji Dragana Markovića Palme, posle puna tri i po sata završila je davanje iskaza u tužilaštvu u Kraljevu. Ona je po izlasku rekla da je zainterovanost tužiteljke o navodima koje je iznela bila na maksimalnom novou.

Mogu da kažem ne da imam garancije, već da imam maksimalno obećanje tužiteljke da će učiniti sve da ovaj predmet, koji se nalazi u predistražnom postupku, da ga preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu“, rekla je Tepić.

Tepić je nakon što je dala iskaz o saznanjima koje ima o podvođenju maloletnica u policiji u Jagodini, nastavila i u Višem tužilaštvu u Kraljevu. Rekla je da je tužiteljka imala puno razumevanje za nove informacije o okolnostima koje je podelila s njom u detaljnom iskazu.

Ona kaže da je tužiteljka pokazala i razumevanje zbog čega nije mogla da iznese imena pojedinih žrtvava i očevidaca, „ostavljajući otvorenu sumnju na jagodinsku policiju iz razloga što su svi do sada pozivani usmeravani na jagodinsku policiju“.

U zapisnik je uneto da i žrtve i očevici iz Jagodine, privatnog grada Dragana Markovića Palme ne žele da svoju glavu stavljaju na panj vlasniku grada jer je jagodinska policija godinama znala šta se radi, okretala glavu i zataškavala“, rekla je Tepić.

Kaže da je dobila garancije od postupajuće tužiteljke da, pošto ovde ima elelemenata organizovanog kriminala da se uključi TOK u Beogradu jer bi to s jedne strane dalo maksimalne garancije i očevicima i žrtvama, jer oni na specifičan način tretiraju sve koji su bili uključeni u ova „monstruozna dela“, ali i ulivaju poverenje žrtvama da iznesu svoja iskustva.

Rekla je i da je danas iznela više detalja nego prethodno, u jagodinskoj policiji.

Ona je pre davanja iskaza rekla da je „sve što je do sad iznela i što zna, iz direktnih saznanja i dokaza svedoka i žrtava“.

Nju je ispred Višeg javnog tužilaštva sačekalo dvadesetak simpatizera.

Nakon što se pozdravila sa njima, Tepić je ušla u zgradu tužilaštva kako bi dala izjavu.

Podsetimo, pre nekoliko dana Marinika Tepić je postavila pitanje da li su tužilaštvu dostavljeni dokazi iz mobilnog telefona najbližeg Palminog saradnika, ne saopštavajući o kome je reč, u kojem su fotografije nagih maloletnica, a koji je policija zaplenila, javila se Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

Ona je saopštila da je tokom iznošenja novih optužbi na račun Markovića „iskorišćena njena privatna situacija“. Ona je navela da je jedna žena iz opozicione grupe građana, a ne Palmina saradnica, pretila da će na društvene mreže postaviti neprikladne slike njene maloletne ćerke.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma iz dana u dan uz pretnje, zastrašivanje i pesme, svoju odbranu iznosi na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

U međuvremenu je u Beogradu, pre tri dana, izjavu dao jedan od svedoka koji je izneo sve svoje navode za period od 2010. do 2015. godine.

Više tužilaštvo u Kraljevu, koje sprovodi postupak povodom navoda o podvođenju žena u organizaciji Dragana Markovića Palme, navodi da je do sada u u ovom postupku u svojstvu građana ispitano 21 lice. Međutim, kako je objavio Insajder, tužilaštvo nije dostavilo odgovor na pitanje od kojih policijskih uprava su zatražili prikupljanje obaveštenja u ovom slučaju. Iz tužilaštva su obrazložili da to nije u interesu lica koja se ispituju u svojstvu građana.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare