Foto: Goran Srdanov

Komentarišući izjavu fudbalera Nemanje Matića, koji je nedavno pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se "pozabavi srpskim fudbalom", bivši slektor reprezentacije Ljubiša Tumbaković je naveo da smatra kako je uloga predsednika samo da prati taj sport, te da struka treba da rešava probleme.

“Mislim da uloga predsednika treba da bude samo da prati sve to. Sve stvari koje su krucijalne za fudbal treba da rešavamo mi iz struke i na nivou Saveza i njemu da prezentiramo. Kad neko napiše strategiju, onda može da dođe do predsednika i kaže, ovo je naša sportska, fudbalska ideja za narednih 20 godina. Ovako hoćemo od kadrova i infrastrukture“, reagujući apel Nemanje Matića da se u rešavanje problema srpskog fudbala uključi Vučić.

Pročitajte još...

Tumbaković je istakao da je prošao čitav svet i da je u drugim zemljama situacija značajno drugačija kad je u pitanju infrastruktura.

“ U poslednje vreme sam radio u regionu, Rumunija, Mađarska… Te zemlje su bile neki naš nivo, ne govorim o fudbalsku, već drugom momentu. Fasciniran sam šta su napravili Mađari. Oni imaju čak 26 stadiona. Mi nemamo stadion kakav dolikuje po propisima FIFA i UEFA. Mi smo se ovde hvalili u vreme Toleta Karadžića kad dobijemo reflektore, a sada smo se hvalili sređivanjem terena. Ovo je 21. vek i to treba da bude normalno”, poručio je bivši selektor reprezentacije Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar