Sergej Trifunovic
Sergej Trifunović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Član Predsedništva Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović izjavio je da ne očekuje ništa od međustranačkog dijaloga, jer je očigledno da predsednik države Aleksandar Vučić "još može da proda priču" kako će da "završi" nešto oko Kosova ili nečeg drugog i zato mu se i dalje toleriše da u Srbiji radi šta god hoće.

„Mi u PSG smo očekivali da će se nešto promeniti i nakon dijaloga iz 2019. pa se to nije desilo, bilo bi naivno da sad gajim velika očekivanja. Iskreno, baš mi prija što ne moram da se bavim time, da se bavim nekakvom diplomatijom dok se preko puta mene izlivaju Orlić, Djuka i Pilja“, rekao je Trifunović za list Blic.

Kako je naveo, „poražavajuće je kad shvatiš da se ceo politički život sveo na običan copi-paste“, 30 godina Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, „delirijuma“ Aleksandra Vulina, i „vlažnih snova o Velikoj Srbiji i srpskom svetu dok je u stavarnosti Srbija sve manja“.

„E, to je i priča o izbornim uslovima, da mi u 21. veku moramo da tražimo od vlasti da dopusti drugačije mišljenje i da ne uteruju one jadne ljude po autobusima preteći im da će u suprotnom dobiti otkaz, što je u doba krize za mnoge i gora pretnja nego pretnja smrću“, naglasio je Trifunović.

Na pitanje da li je PSG bliže izlasku na izbore ili bojkotu, on je rekao da ne može sad da pruži precizan odgovor.

„Imamo 13 ljudi u Predsedništvu koje će na kraju doneti odluku, a ovo je zemlja čuda u kojoj se situacija promeni za 15 minuta“, naveo je Trifunović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare