Radun: Na RTS-u možda nije bilo dovoljno polemike i dijaloga

Emisije 15. jul. 202122:57
Podeli:
Branko Radun, gost, emisija Pregled dana
Branko Radun Foto: Newsmax Adria

Politički analitičar i reizabrani član Upravnog odbora RTS-a Branko Radun rekao je u "Pregledu dana" da je na RTS-u trebalo da bude mnogo više emisija polemičkog karaktera koje bi govorile o nekim temama koje ljude brinu, pritiskaju kao što su vakcine i vakcinacija ili odnos prema EU ili NATO.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije izabrao je novi sastav UO Radio televizije Srbije posle skoro 10 meseci od kako je utvrđena lista kandidata i skoro tri meseca od kako je rad tog tela zamrznut zbog isteka mandata šestorici članova. Uređivačka politika javnog servisa bila je i glavna tema nedavne runde međustranačkog dijaloga. Jedan od reizabranih članova UO RTS je i politički analitičar Branko Radun.

Upitan u kojoj meri UO RTS utiče ili može da utiče na osnovne smernice uređivanja informativnog programa javnog servisa koji je, po vrlo egzaktnim istraživanjima do sada, bio vrlo jednostran i lišen kritičkih mišljenja o potezima vlasti, Radun je rekao da se ne slaže sa tom ocenom da je informativni program RTS-a bio jednostran.

„Možda nije bilo dovoljno polemike i dijaloga, ali pritom ne mislim samo na politiku u smislu vlast – opozicija, već je po meni bilo potrebno da bude mnogo više emisija polemičkog karaktera koje bi govorile o nekim temama koje ljude brinu, pritiskaju, ne samo političke teme nego recimo, vakcinacija, odnos prema EU ili NATO. MIslim da je tu RTS zauzimao neku poziciju neutralnsoti i nemešanja oko tema koje nemaju  konsenzus u eliti.

On je dodao da UO RTS-a nema ovlađćenje da se meša u uređivačku politiku.

Celokupno gostovanje Branka Raduna u „Pregledu dana“ možete pogledati u video prilogu:

 

Komentari

Vaš komentar