Foto: Twitter/Dobrica Veselinovic

Treći put u nedelju dana prostorije inicijative Ne davimo Beograd bile su meta napada. I dok je u prethodna dva navrata pokušan upad u njih, sinoć su na ulazu NDBG ispisane homofobične poruke i nacistički simboli.

Dobrica Veselinović, jedan od lidera Ne davimo Beograd, navodi za Nova.rs da je verovatno okidač za ovaj napad bio jučerašnji panel na Nedelji ponosa.

„Ovo je treći napad u kratkom roku. Policija je došla da izvrši uviđaj. Videćemo kako će dalje da reaguju“, kaže on.

Foto: Twitter/Dobrica Veselinovic

Podsećamo, pre samo sedam dana nekoliko mladića pokušala su da upadnu u prostorije NDBG, ali u tom nisu uspeli. Isti pokušaj dogodio se i juče, kada su počinioci sa sobom odneli obeležja Inicijative.

Foto: Twitter/Dobrica Veselinovic

Radomir Lazović iz NDBG rekao je za naš portal da je jasno da je pokušaj upada u njihove prostorije organizovan i da je reč o zastrašivanju.

„Mi smo u prethodnih mesec dana imali uvrede od strane Gorana Vesića preko tabloida. Oni već pet godina prate, zastrašuju, provlače kroz razne pravne procedure… „, dodao je Lazović.

On je istakao da ih ovim niko neće uplašiti.

„Gradske vlasti se plaše da će na sledećim izborima izgubiti Beograd i to će biti jedan u nizu koraka za potpuno oslobađanje Srbije“, navodi Lazović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar