Momčilo Trajković
Momčilo Trajković Foto: N1

Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković izjavio je u Danu uživo da je već tri godine "na merama", od kada je uputio otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kom je naveo da predsednik ništa nije ispunio od obećanog u razgovoru nakon ubistva Olivera Ivanovića, lidera GI SDP.

Momčilo Trajković je u januaru 2018. imao susret sa Vučićem, a tema je bila ubistvo Olivera Ivanovća. Predsednik je tada rekao da će podići svaki kamen da pronađe ubice, a nakon šest meseci Trajković mu je uputio otvoreno pismo, da mu skrene pažnju da obećanja nije ispunio.

„Obećao je sve što sam kritikovao u tom otvorenom pismu, a sve što je obećano – nije izvršeno. On je možda u želji da pokaže da želi da reši to ubistvo zato rekao da će prevrnuti svaki kamen…. Svaki kamen ćeš prevrnuti tamo gde imaš ingerencije, vlast, a tamo gde nemaš vlast, očigledno nije moguće“, rekao je gost Dana uživo na N1.

Upitan zašto se povukao kad je to u pitanju, kaže da je video da je uzalud trošiti snagu, ali i da ima i zdravstvene probleme.

„Uvedene su mere prema meni, ja sam čovek kog naše službe u datim momentima kontrolišu ili zadržavaju. Kada sam dolazio sada iz Prištine, ja sam na Merdaru zaustavljen i zadržan. Čim se moja lična karta ubaci unutra, pokazuje se crveno, kad izlazim iz zemlje, moja torba se pretresa do detalja. To je već tri godine, posle otvorenog pisma se to meni dešava. Ja pitam – ako postoje razlozi, da vidimo o čemu se to radi, ali ne možete me maltertirati… Ja koji sam dao i zdravlje i život braneći KiM na svoj način, možda se to nekom ne dopada, ali ja sam u toj borbi uvek bio iskren. Ali, nažalost, ja sam čovek koji, i danas kad se vratim, biću opet proveren, zadržan… Kad pitam o čemu se radi – kažu ništa, ništa, srećan put. Ja ne znam da li me prate skroz, ali znam da imam privremene mere i to su mi priznali policajci na punktovima i na granici kad sam izlazio van zemlje – kažu mora, dajte torbu. Putovao sam skoro u Bujanovac, izašao sam u 10h, vratio se u 1h, i u jednom i u drugom pravcu sam bio zadržan i pretresen. Ja kažem – pa malopre ste me proveravali, kažu, to je naš zadatak, moramo da radimo“, ispričao je.

Naš forum (Srpski nacionalni forum) pokušava da pokaže drugačije mišljenje, da da smernice, da predloži – kao što smo uradili kad smo razgovarali sa predsednikom – i svi su naši predlozi eliminisani, iako je na tom razgovoru rečeno da su pravi predlozi, da mogu da doprinesu rešenju, a ostali smo sa strane da sve to posmatramo, kaže Trajković.

BONUS VIDEO: Srbi Vučiću: Da li stojite iza nas, ako ne sami da se branimo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar