Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Vlasnik hotela "Nais" Ivica Tončev oglasio se nakon što ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno prozvao zbog otpuštanja radnika i kaže da će taj hotel, uprkos ekonomskim gubicima, sve radnike zadržati na platnom spisku dok traje vanredno stanje, nezavisno od njihovog radnog statusa.

U saopštenju dostavljenom medijima, Tončev navodi da su tu odluku doneli nakon reakcije predsednika Srbije, ali i, kako kaže, svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi Srbija.

On se u ime vlasnika i menadžmenta hotela „Nais“ izvinjava predsedniku Vučiću, ali i radnicima koji su se uznemirili zbog mogućnosti da izgube svoja radna mesta.

„Odlučili smo da sačuvamo sve svoje radnike i njihove porodice da bismo uživali u vremenu koje dolazi nakon pobede nad koronavirusom. Ovo teško vreme zahteva solidarnost svih nas i mi želimo da pokažemo da ćemo uvek biti uz Srbiju. Nastavićemo zajednički borbu protiv koronavirusa i ekonomskih posledica koje je izazvao i pobedićemo“, naveo je Tončev.

Ranije danas, predsednik Vučić je na instagram profilu „budućnostsrbijeav“ napisao da hotel „Nais“ u vlasništvu Ivice Tončeva neće imati podršku države jer je otpustio 60 odsto zaposlenih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram