U nedelji za nama svedočili smo novom srpskom fenomenu, a to je ustoličenje Prvog Deteta, što nije svojstveno republikama, ali Vučićevoj Srbiji jeste. Srbija je jedina zemlja na svetu u kojoj je Prvo Dete, Dete Danilo, dete od 24 godine i koje je prepušteno da se samo bori protiv svih. Da stvar bude još gora, po Srbiju, predsednik Aleksandar Vučić, obznanio je da je i dečak od pet i po godina pametniji od njega.

Mnogo opasnije od svega toga su okolnosti u kojima je stradao još jedan srpski novinar. U zemlji u kojoj su pretnje i napadi na slobodne novinare i režimske neistomišljenike svakodnevica, sve okolnosti pod kojima je stradao naš dragi kolega Vladan Radosavljević moraju biti do kraja ispitane. Mnogo je pitanja bez odgovora, a retko ko se usuđuje da ih postavi.

POGLEDAJTE JOŠ

Ovo je, naravno, u velikoj meri poremetio planiranu slavljeničku atmosferu, jer je reč o tradicionalnoj epizodi „pod šajkačama“, pred Srpsku novu godinu, ali je zato tu gost čije je samo prisustvo u studiju izazvalo pukotine u srpskom matriksu.

Doajen alternativnog novinarstva, nacionalista, rusofil i desničar, Teša Tešanović, je, zajedno sa autorima, pokazao kako izgleda kultura demokratskog dijaloga. Autori i gost, naime, imaju suprotstavljena mišljenja po skoro svim političkim pitanjima, a razgovor je od početka do kraja protekao u veseloj i srdačnoj atmosferi – fenomen na koji nigde osim u DLZ nećete naići.

U Magarećem kutku možete da proverite koliko će sekundi Darko Glišić govoriti pre nego što počnete da povraćate.

BONUS VIDEO: DLZ i dr Boban Stojanović: „Drogirani Super Mario na čelu BIA“

Komentari

Svi komentari (2)