Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić demantovala je danas navode radnika obezbeđenja u TE Kostolac da se nije najavila, zbog čega je nisu pustili da uđe u njihove prostorije, tvrdeći da je zahtev za posetu upućen na dve adrese i to još potvrđeno telefonom.

Naime, nakon što je održala konferenciju za medije ispred termoelektrane Kostolac, Tepić je odlučila da uđe u prostorije ovog preduzeća kako bi dobila odgovor na pitanje zbog čega još uvek nije pokrenuto postrojenje za odsumporavanje. Međutim, zaposleni ove termoelektrane su joj poručili da ne može da uđe u prostorije njihovog preduzeća, jer nije dobila dozvolu.

Tepić je portalu Nova.rs dostavila dokaze da se uredno najavila i zamolila da sa ekipom novinara danas, u 13 sati, bude primljena i sprovedena do blokova B1 i B2 u termoelektrani Kostolac, kako bi u interesu javnosti videli kako radi proces odsumporavanja.

Zahtev u ime Stranke slobode i pravde upućen je Nenadu Markoviću, direktoru za proizvodnju energije u kostolačkom ogranku „Elektroprivrede Srbije“.

Foto:Privatna arhiva/Marinika Tepić

 

Dok je drugi zahtev upućen Željku Iliću direktoru TE „Kostolac B“.

Foto:Privatna arhiva/Marinika Tepić

 

Podsetimo, potpredsednica SSP održala je danas konferenciju za medije ispred TE Kostolac kako bi ukazala da nadležni u toj termoelektrani odbijaju da pokrenu postrojenje za odsumporavanje.

Uoči konferencije ona je rekla za Nova.rs da Milorad Grčić, v. d. direktora Javnog preduzeća “Elektroprivreda Srbije”, krije da ne radi odsumporavanje u tom preduzeću i da je zbog toga kriv za trovanje i ubjanje ljudi.

„Oni i dalje odbijaju da pokrenu postrojenje za odsumporavanje. Nisu napravili svoje kombinacije kod dobavljača za krečnjak. Tri godine to postrojenje ne radi, iako je plaćeno sve 2011. godine, još u vreme starog režima. Investicija je koštala 130 miliona dolara, a oni su postrojenje uključili samo na tri nedelje kako bi izvođači mogli da dokažu da su završili radove“, istakla je Tepić za Nova.rs.

Nakon konferencije, Tepić je odlučila da uđe u prostorije ovog preduzeća, ali su joj zaposleni termoelektrane poručili da ne može da uđe u prostorije njihovog preduzeća, jer se nije najavila.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar