Marinika Tepić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Posetom Jagodini i otvaranjem fabrike, zajedno sa Draganom Markovićem Palmom, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je izvršio direktan pritisak na tužilaštvo i oslobodio Palmu krivice kao što je to svojevremeno činio i sa Lončarem, Gašićem, Milanom Radoičićem i Zoranom Babićem”, rekla je za Nova.rs potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić.

Komentarišući dolazak predsednika Srbije u Jagodinu i zajedničko otvaranje fabrike „Fišer automotiv sistems“, Tepić je rekla da je u pitanju direktan pritisak na tužilaštvo u veoma osetljivom trenutku.

Pročitajte još....

“Sve se dešava dok mi čekamo da tužilaštvo objavi da je postupak prešao u istražnu fazu i da vidimo Palmu iza rešetaka. U tom trenutku Vučić staje rame uz rame sa Markovićem i otvara fabriku koju ne mora lično da otvara”, ističe ona i objašnjava zbog čega današnju Vučićevu posetu Jagodini tretira kao pritisak.

“Poznato je da je on i ranije javno oslobađao, na konferencijama za medije, Milana Radoičića za smrt Olivera Ivanovića, Lončara i Gašića za smrt posade iz helikoptera i Zorana Babića za smrt Stanike Gligorijević. To je potpuno isti mehanizam”, smatra ona.

Na pitanje kako tumači to što je šef srpske države naglasio da Palmu niko neće štititi ukoliko je kriv za ono za šta se optužuje, Tepić je ironično rekla da je predsednik Srbije poznat po tome što se uvek drži zakona i prezumpcije nevinosti.

“On je neko ko je čuven po tome što uvažava prezumpciju nevinosti za svakog. Ovde imam osnov sumnje koji utemeljen, a on kao predsednik države, umesto da se ne viđa sa osumnjičenom osobom, upravo radi suprotno, jer želi da pošalje poruku tužilaštvu”, zaključuje ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar