Foto: Ivan Dinić/NOVA S

"Iz pouzdanih izvora sam dobila informacije da je državna telekomunikaciona kompanija Telekom neosnovano otpisivala dugove i davala zajmove televiziji Pink. Volela bih da Tužilaštvo istraži tvrdnje do kojih sam stigla", istakla je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, gostujući u emisiji Među nama televiziji Nova S.

Tepić je navela i sa kakvim su se sve problemima suočavali radnici nakon što je javno objavljen štetan ugovor između Telekoma i „Wirelless media“ Igora Žeželja.

„Prema mojim saznanjima radnici te kompanije su privođeni na informativne razgovore u prisustvu policije na kojima su zastrašivani, a kako bi se otkrilo ko je izvor koji mi je dostavio informacije o ugovoru kojim je Telekom kompaniji ‘Wirelless media+ dodelio 38 miliona evra za fiktivan posao“ rekla je Marinika Tepić i dodala da bi volela da Tužilaštvo istraži tvrdnje do kojih je došla. „Ne mogu da tvrdim da su tačne, ali imam osnovanu sumnju da jesu jer su izvori apsolutno relevantni“.

Ona je upitala i da li je tačno da je Telekom otpisao milijardu dinara duga Pinku i da li je tačno da je Telekom pomogao Pinku sa nešto preko četiri milijarde dinara koje su koristile za izgradnju studija Zadruge. Kada je reč o aferi vezan za kompaniju Aseko, Tepić je rekla da čeka reakcije i da je dokaze poslala izvršnim direktorima berzi.

„Po mojim informacija i poljska štampa će se oglasiti povodom ovog slučaja, što je veoma važno. Ja nemam problem sa Igorom Brnabićem, nego sa Anom Brnabić, jer ona zloupotrebljavala svoju funkciju“ objasnila je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare