Foto: Vesna Lalić

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom pandemije koronavirusa "politikantsko, nemoralno i nedostojno institucije predsednika Republike" i da sve što radi predstavlja "političku kampanju".

„Vučić se budi sa rejtingom. Prvo pročita statistike o svom rejtingu i gledanosti (prvo lične, pa SNS), zatim pregleda sve novine da vidi da li je sve kako je naložio da bude, i da li su svi koji treba da budu provučeni kroz blato – provučeni ‘kako treba’. I tek onda na red dolaze izveštaji službi bezbednosti i prelazi na tekuće probleme“, rekla je Marinika Tepić za novi broj Vremena.

Ona je rekla da je Vučića „Vojislav Šešelj fabrički naštelovao na taj mod i tu je zabagovao“.

„Takva politička patologija demontirala je građansko društvo u Srbiji i društvenu zajednicu do te mere da se može kvalifikovati kao delo veleizdaje“, navela je Tepić.

Tepić je istakla da njoj i ovih dana, kao i ranije, dolazi gomila informacije o kriminalnim radnjama predstavnika vlasti, ali da „ne želi da ih iznosi dok ne prodje vanredno stanje“.

„Količina informacija koje dolaze do mene i koje saznajem veća je od količine nagomilanih predmeta republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, koja je u karantinu više od tri godine“, rekla je Marinika Tepić.

Potpredsednica SSP-a komentarisala je i odluke pojedinih opozicionih stranaka da izadju na izbore, između ostalog i stranaka u kojima je ranije bila članica – Lige socijaldemokrata Vojvodine i Nove stranke.

„U trenutku kada su obe ove stranke počele da saradjuju sa Vučićem, ili da deluju tako da mu to ide u korist, ja sam ostajala odana građanima koje sam izabrana da predstavljam u borbi protiv ovog režima, a ne da s njim koketiram ili sarađujem. Nisam ja menjala svoje stavove, već oni svoje interese. Ako znamo da tako stoje stvari, odluka da učestvuju na ovim izborima je očekivana i dužnička“, rekla je Tepić za Vreme.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram