Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) Marko Đurišić izjavio je da se veliki broj mera Vlade poklapa sa predlozima UDS, ali da se sa sprovođenjem tih mera kasni.

Đurišić je u razgovoru za „Blic“ izrazio bojazan da brojni mali privrednici neće dočekati obećane mere i dodao da Vlada nije na vreme omogućila poljoprivrednicima da obave sve radove.

Najavu da će svaki punoletni građanin dobiti 100 evra po okončanju vanrednog stanja, Đurišić je ocenio kao predizbornu, a ne ozbiljnu ekonomsku meru.

„Bolje bi bilo ta sredstva iskoristiti za pomoć onima koji su izgubili posao u ovom vremenu, kao i ostalim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva“, rekao je Đurišić.

Kada je reč o borbi protiv virusa, on je ocenio da postoji nepoverenje u krizni štab na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jer javnost nikad nije čula izvinjenje za početne „izjave o najsmešnijem virusu na svetu koji ne pogađa žene“.

„Ono što je danas posebno problematično je što u poslednjih desetak dana vidimo funkcionersku kampanju, gde se aktivnosti i sredstva države koriste za promociju nosilaca lista i kandidata vladajućih stranaka“, istakao je Đurišić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram