Marinika Tepić
Marinika Tepić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić najavila je za sutra novu konferenciju na kojoj će, kako tvrdi, otkriti kako je Igor Žeželj kupio Kurir novcem Telekoma.

„I šta ćemo kada sutra pokažem kako je Igor Žeželj kupio tabloid Kurir našim novcem iz Telekoma? Hoće se izviniti svi koji su ovo pokušali da relativizuju?“, napisala je Tepićeva.

Inače, prethodnih dana Tepić je u više navrata uzburkala javnost u Srbiji. Pre svega konferencijom za štampu ispred zgrade Telekoma, na kojoj je pokušala da govori o sumnjivim transakcijama ove kompanije, u okviru kojih su po višestruko višim cenama kupovani mali kablovski operateri. U okviru tih afera, Tepićeva je spomenula i umešanost vlasnika Kurira Igora Žeželja, izražavajući sumnju da je kompaniju u čijem je vlasništvu ovaj list, takođe finansirao najveći srpski operater. Jedan od direktora Telekoma Draško Marković tada joj je oteo telefon i verbalno je napao.

Nakon toga, Tepićeva je u razgovoru za portal Nova.rs otkrila i da je Igor Žeželj dan nakon ovog incidenta, preko poznanika kontaktirao njenog supruga i tražio razgovor sa njom. Potpredsednica SSP rekla je da je svaki kontakt istog trenutka odbila, jer je sam poziv doživela kao pritisak.

„Novinari Kurira su uvek bili na mojim konferencijama od kada se bavim ovom aferom, vrlo su aktivni i ne vidim šta to treba da mi se kaže tajno, a da ne sme da se pita javno. Za to ne postoji nijedan jedini rezlog, ali ima mnogo razloga da Žeželj objasni odakle mu silni milioni evra za kupovinu tabloida Kurir, kako sam i napisala na Tviteru“, rekla je to prilikom Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare