Marinika Tepić, Dragan Bujošević i Nenad Lj. Stefanović
Marinika Tepić, Dragan Bujošević i Nenad Lj. Stefanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Vesna Lalić/Printscreen/YouTube/RTS Sajt - Zvanični kanal

U intervjuu za dnevni list “Nova”, nosilac parlamentarne liste koalicije "Ujedinjena Srbija" i potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, rekla je da ne sumnja da će vlast pokušati pokrade predstojeće izbore, uz napomenu da ta krađa počinje mnogo pre izlaska na birališta. Ona je napomenula da Radio televizija Srbije ponekad deluje gore od televizije Pink, te da su odgovorni na RTS ignorišu svako kritičko mišljenje i ponašaju se kao da opozicija ne postoji.

“Nema sumnje da je vlast već spremna da pokrade ove izbore, kao i svaki put od 2012. godine. Međutim, ono na šta stalno ukazujemo je da se ta krađa izborne volje naroda ne vrši samo u izbornom danu i na biračkom mestu, ona se tada samo formalizuje. Krađa se sve vreme sprovodi kroz medijsku propagandu i satanizaciju opozicije, preko televizija sa nacionalnim frekvencijama i javnog servisa RTS-a koji ponekad deluje gori i od Pinka. Na Pinku jesmo mete najbrutalnije propaganda, kao na poternicama svakodnevno, ali RTS čini drugo zlodelo – ignoriše i nas i svako kritičko mišljenje, brisani prostor, kao da niko osim vlasti ni ne postoji. Dva penzionera na RTS-u, direktor i glavni urednik Dragan Bujošević i Nenad Lj. Stefanović očigledno su zato i zadržani da bi ovako nešto sprovodili na javnom servisu koji svi plaćamo. Sve to isto spada u krađu izbora, kao i pritisak na zaposlene prevashodno u javnom sektoru”, rekla je ona u intervjuu za naš dnevni list.

Pročitajte još...

Komentarišući najavu vlasnika Pinka, Željka Mitrovića, da će svi izborni akteri moći da računaju na po jedan besplatan termin, Tepić je rekla da je u pitanju fabrike mržnje, a ne televizija. Tepić je dodala da je problem to što Pink ima nacionalnu frekvenciju.

“To i jeste problem i to se takođe mora promeniti. Naravno, neću ja odlučivati o oduzimanju frekvencije Pinku, već stručna lica, ali svako ko je iole objektivan vidi, čuje i razume da je odavno trebalo da im se oduzme. Za nas Pink ni nije televizija, već fabrika mržnje Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića i svih trbuhozboraca vlasti koje upravo on šalje tamo da umesto njega govore ono što on misli”, rekla je ona.

BONUS VIDEO Marinika Tepić o planovima opozicije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar