Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, objavila je na svom zvaničnom Tviter nalogu, da je obavestila tri svetske berze o sumnjivim radnjama premijerke Brnabić i njenog brata Igora, direktora srpskog ogranka firme "Asseco".

Naime, Tepić je još krajem septembra izjavila „da je bratija Brnabić detonirala budžet“ i istakla da firma „Asseco“, u kojoj je brat premijerke Igor Brnabić direktor, iz budžeta novca građana dobila oko 40 miliona evra.

„Upravo sam obavestila 3 svetske berze – najveću elektronsku u SAD Nasdaq, Izraelsku i Varšavsku – o sumnjivim radnjama premijerke Brnabić i brata joj Igora, direktora srpskog ogranka firme Asseco koja je na njima izlistana! Poslala dokaze, predložila istragu i pomoć. I neću stati!“, napisala je Tepić na Tviteru.

U pomentim pismima koje je poslala svetskim  berzama, Tepić je navela da, u ime najveće opozicione stranke (SSP) upozorava na neetičku i potencijalno koruptivnu poslavnu praksu, koju sprovodi kompanija izlistana na njihovoj berzi – Asseco Group, Asseco Poland SA ADR (ASOZI).

Tepić dodaje i da se eksponacionalno povećanje vrednosti i broja državnih ugovora dodeljenih kompaniji Asseco SEE, sumnjivo poklapa sa izborom Ane Brnabić za premijerku Srbije.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, istakla je i da, iako Ana Brnabić tvrdi da nema sukoba interesa između nje i njenog brata, postoji sasvim očigledna korelcija između prihoda Assecoo SEE i političkog uticaja Brnabić, nakon što je stupila na funkciju premijerke.

Podsetimo, Ana Brnabić nedavno je izjavila, komentarišući navode Marinike Tepić o svom bratu, da je Tepić opet „mentalno detonirala“ i da će to koštati građane.

„Neposredno je napala mene i mog brata, a posredno stranu – poljsku, evropsku kompaniju“, rekla je Brnabić i podsetila „da je njen brat samo jedan od zaposlenih u kompaniji Aseko koja ima 25.000 zaposlenih“.

Inače, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu (Kancelarija za IT), sklopila je krajem 2019. godine ugovor sa firmom Asseco South Eastern Europe, čiji je jedan od direktora Igor Brnabić, brat premijerke Srbije, a reč je o javnoj nabavci u vrednosti od 1,5 miliona evra, kojom je Brnabićeva firma zadužena za izradu softvera za centralni registar stanovništva. Radom ove kancelarije, pored direktora Mihaila Jovanovića, bavi se lično premijerka Brnabić, koja je 2017. godine, mesec dana nakon što je postala premijerka Vlade Srbije, pompezno najavila da će početi sa radom novo vladino telo zaduženo za digatlizaciju.

Nova.rs ekskluzivno je objavila ugovor koji je vladina Kancelarija za IT sklopila sa firmom Asseco South Eastern Europe.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare