Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Ana Brnabić ne ume da napravi razliku između posrednog i neposrednog. Ja nisam napadala stranog investitora, već nju jer je očerupala državni budžet", navela je u izjavi za Nova.rs potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, komentarišući optužbe predsednice vlade da je svojim izjavama ugrozila poslovanje stranog investitora(Aseko) u Srbiji.

Podsetimo, ranije danas je premijerka Ana Brnabić prokomentarisala navode Tepić o poslovanju njenog brata, navodeći da se potpredsednica SSP ponovo “mentalno detonirala” i da će to opet koštati građane.

“Posrednoje napala mene i mog brata, a neposredno stranu – poljsku, evropsku kompaniju”, rekla je Brnabić, navodeći da je njen brat samo jedan od zaposlenih u kompaniji Aseko koja ima 25.000 zaposlenih.

Reagujući na navode premijerke, Tepić je istakla da predsednica vlade ne pravi razliku između posrednog i neposrednog, te da je njena porodica „očerupala“ budžet Srbije.

“Nesporedno sam, a to gospođo Brnabić znači direktno, napala baš vas, jer je očerupan državni budžet od kad ste vi premijerka. Dokazala sam da se silni milioni građan Srbije dele firmi Aseko gde je vaš rođeni brat direktor. I to upravo nakon 2017. godine, nakon što ste zauzeli mesto predsednice Vlade Srbije”, navela je Tepić, dodajući da je do te godine prihod firme Aseko u poslovima sa Republikom Srbijom iznosio u proseku milion evra godišnje.

Pročitajte još...

“Od 2017, za samo dve godine, njihov prihod je skočio na 39 miliona evra. Dakle, ja sam neposredno napala Anu Brnabić, a posredno sam napala tužilaštvo zato što ‘žmuri’ i ne sme da ispita Anu Brnabić za korupciju. Držim da je dragoceno i za poljski Aseko da čuje sve ovo i da shvati kako mu ogranak u Srbiju burazerski posluje. Svojim poslovanjem Brnabić štete ugledu firme Aseko, a ne mi na koji to ukazujemo. Svaka velika svetska kompanija je zabrinuta kad, na ogranicima poput ovog, neko petlja i urušava njeno ime. Naročito kad postoje dokaze za koruptivne radnje kao što sam ih ja pokazala u sredu. Mislim da je i Aseko prezadovoljan zbog ovoga i da uopšte neće doživeti kao napad, naprotiv, shvatiće ovo kao dragocenu pomoć u sačuvanju sopstvenog ugleda”, poručila je Brnabić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare