Marinika Tepić
Marinika Tepić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić nastavila je danas sa iznošenjem sumnji i informacija vezanim za poslovanje "Telekoma Srbija", konkretno kupovinu "Adria media grupe" i tabloida "Kurir".

Tepić je konferenciju za novinare počela konstatacijom da je zvanično podnela upit „Telekomu“ o ovim transakcijama, ali da odgovor nije dobila.

PROČITAJTE JOŠ...

„Kojim tačno pravnim licima je plaćeno 239 miliona naših para, koje se u „Telekomovim“ izveštajima navode za produkciju medijskog sadržaja, ako već znamo za aferu „Kopernikus“. Kome je dao naš „Telekom“ novac da bi onda brat vlasnika „Kopernikusa“ našim parama kupio poslednje dve televizije koje nisu bile pod šapom partije – B92 i Prvu“, rekla je Tepić.

Kako je uopšte došlo do tih transakcija, pita se Tepić.

Marinika Tepić
Marinika Tepić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Uprava „Telekoma“ krije kao zmija noge transakcije. Igoru Žeželju je obezbedio našim novcem kupovinu „Kurira“, imamo osnovanu sumnju da se našim novcem finansiraju tabloidi. A to je pranje para. Ključni dokaz je kako je kompanija Igora Žeželja „Mondo INK“ dobila 10 miliona evra avansa na svoj račun poslednjeg dana 2018. i kupuje nakon toga „Adria Media grupu“, iako svi bilansi i profit svih kompanija Žeželja ne da nisu dovoljni da kupe tu kompaniju, nego nisu dovoljni ni da se zaduži kod banaka“, rekla je Tepić.

Žeželj i Vesić, kaže potpredsednica SSP, imaju višegodišnje partnerstvo, a dele i sedište firme na Obilićevom vencu.

Inače, Mariniku Tepić je na samom kraju obraćanja iz amfiteatra „Telekoma“ „izbacio“ jedan od zaposlenih u toj kompaniji, otevši joj tom prilikom mikrofon.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare