Marinika Tepić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić tužio je potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić zbog njenih navoda da je u “sopstveni džep” stavljao novac namenjen kampanji povlačenja priznanja Kosova. U izjavi za Nova.rs Tepić kaže da ostaje pri svom ranije iznetom stavu i da će se rado suočiti sa Dačićem na sudu.

“On smatra da sam ga ja lično uvredila, a ne kao ministra spoljnih poslova. To nije tačno, jer sam se ja bavila zloupotrebnom njegove funkcije kao ministra. On je mene tužio zbog mojih poslaničkih pitanja iz decembra 2019. godine. Tad sam postavila pitanje da li Ivica Dačić uzima novac za kampanju povlačenja priznanja Kosova i da li je od Slobodana Tešića već uzeo milion evra za to”, navodi Tepić.

Ona kaže da nije dobila odgovor na svoja pitanja, ali da je ubrzo reagovao Dačića, koji je, kako kaže Tepić, poručio da ona iznosi laži.

“On je otišao i korak dalje vređajući me da navodno radim za albansku stranu. Posle toga je usledila tužba. Naravno, odgovorila sam mu da ja ni u jednom momentu nisam dovela u pitanje diplomatske načine povlačenja priznanja Kosova kao državnog projekta, već sam se bavila njegovom zloupotrebom patriotizma i službenog položaja. On je pod plaštom ove kampanje uzimao novac od privrednika, tvrdeći da je to za povlačenje priznanja Kosova, a zapravo je pare stavljao sebi u džep”, ističe potpredsednica Stranke slobode i pravde.

PROČITAJTE JOŠ...

Pozvala privrednike za svedoke

Tepić je u postupku koji protiv nje vodi ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, pozvala za svedoke nekoliko privrednika, za koje je, kako navodi, uverena da su davale novac Dačiću za kampanju povlačenja priznanja Kosova.

“Prema mojim saznanjima Miodrag Kostić, Slobodan Tešić, Dobrosav Bojović i Tahir Hasanović su davali novac kabinetu Ivice Dačića, ali taj novac nije završio ni u jednoj vladi država koje su povukle priznanje. Ja sam postavila pitanje gde je završio taj novac”, istakla je Tepić.

Podsetimo, zbog pomenutih navoda Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, tužio je Tepić, ali se nije pojavio na današnjem pripremnom ročištu, već njegov advokat Nemanja Lukić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare