Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potrpedsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić zatražila je sastanak sa direktorom EPS Miloradom Grčićem zbog, kako je navela, "finansijskog, kadrovskog i sistemskog rasula".

Kako se navodi u saopštenju koje potpisuje Tepčić, „imajući u vidu da ste naš državni gigant EPS doveli do finansijskog, kadrovskog i sistemskog rasula, da ste amaterskim i burazerskim rukovodjenjem izazvali nepopravljivu štetu po gradjane i zaposlene koji će platiti cenu vašeg neznanja, ali i ceo elektroprivredni sistem, tražim da me kao predstavnicu građana primite na sastanak da o ovome razgovaramo pred građanima javno“.

„Oni, koji Vas plaćaju, moraju znati šta i koje to poslove kome dodeljujete, dok je preduzeće pred bankrotom“, navodi Tepić.

Ona kako kaže, veruje da do kraja ove nedelje Grčić može da se pripremi za ovaj sastanak i odgovori građanima zašto je EPS ponovo gubitaš i kakve će sve posledice trpeti i građani Srbije i zaposleni EPS-a zbog katastrofalne finansijske situacije u EPS-u.

„Toliko naša javnost zaslužuje, u najmanju ruku. Vi i ja pred novinarima, svako sa svojim viđenjem problema, ali i rešenja, jer cenim da ga imate. Uverena da se ne plašite javnosti i da ćete vašu kancelariju direktora otvoriti za nas, očekujem da nam zakažete javni sastanak najkasnije za ponedeljak 5. oktobra“, kaže se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare