Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde i prva na listi ujedinjene opozicije, iznela je na današnjoj konferenciji za novinare podatke o, kako je navela, izdacima crnogorskog "Mtel"-a, ćerke firme srpskog "Telekoma", a koji su se "prelili" u džepove Aca Đukanovića, brata predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, i Vladimira Bebe Popovića, osnivača Instituta za javnu politiku.

Tepić je na početku obraćanja rekla da „zbog svojih kombinacija i održavanja rejtinga partije i bratije, štetu plaćaju građani, a i uvoz struje će plaćati građani, zbog toga što je godinama ispumpavan novac građana za bratije Brnabić, Kisić, Vučić“.

„Vučić je plaćao porodicu Mila Đukanovića, Bebu Popovića, nagrađivao kuma Bate Gašića, koliko je miliona evra odlazilo i uspumpavalo se na bespotrebne stvari. Sve ove koruptivne, kriminalne poslove je za Vučića obavljao Vladimir Lučić, direktor Telekoma, koji je bio direktor „M tel“-a u Crnoj Gori, koji je ćerka filma „Telekoma“. I godinama je isti taj Lučić sistematski upropaštavao „M tel“, da bi pre godinu dana, u decembru 2020, prešao u „Telekom“.

Lučićev mandat u „M tel“ je izgledao ovako: u firmu je ušlo 120 miliona evra, od dokapitalizacije i kredita, ali je prodaja pala za 1,5 miliona evra; efekat ulaganja u kablovske operatere je bio toliko loš da je bila potrebna dokapitalizacija; Lučić je uzimao kredite i povećao obaveze za preko 60 miliona evra; obaveze veće od vrednosti firme.

„Ispumpavanje novca za Aca Đukanovića: Od 2015. za zakup nepokretnosti, rentiranje prostora datao je mesečno po 6/7.000 evra, ali se situacija menja pred izbore, kad iznosi odjednom sakuču na 200.000 evra mesečno, i to za prostor koji Aco Đukanović rentira baš državnoj firmi, za ogromne pare, a za prostor koji uopšte nije bio potreban, jer se u njega nikada nije uselio povećan broj radnika. Ukupna vrednost plaćanja i kombinacija između Lučića i Đukanovića izašla je na 2,5 miliona evra“, rekla je Tepić.

„Izdaci za Institut za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića: najbližeg saradnika Vučića; mesečne apanaže u početku 3.300 evra 2017. a onda 6.000 evra mesečno u poslednjim mesecima 2021. godine. Ukupno je dato 407.000 evra“, rekla je Tepić.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić o susretu sa Zagorkom Dolovac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare