Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić upitala je da li nakon sinoćnjeg terorističkog napada u Beču i Srbija ima razloga za strah, postavljajući footografiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Mohamedom Dahlanom, za kojeg se pričalo da je na Interpolovoj poternici.

„Da li je Mohamed Dahlan i dalje naš počasni državljanin ili će se najtraženijem beguncu na poternicama Palestine i Turske oduzeti pasoš? Da li posle masakra u Beču i mi da strahujemo zbog Vučićevih kombinacija? Sporazuma o migrantima s Austrijom? Premeštaja ambasade u Jerusalim?“, napisala je Tepić na Tviteru,

Da podsetimo, Mohamed Dahlan je čovek o kojem se nekoliko godina unazad često govori u srpskoj javnosti, a označen je kao zajednički prijatelj predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Crne Gore Mila Đukanovića. Prati ga vrlo kontroverzna biografija, od sumnji da je u umešan u ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija i lidera Palestine Jasera Arafata, trgovinu oružjem pa sve do savetovanja kraljevske porodice UAE, ipak, ovaj čovek ima pasoše i Srbije i Crne Gore, a spominje se kao jedan od glavnih ljudi zaduženih za izgradnju Beograda na vodi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar