Narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) navela je na konferenciji za medije da je od policijskih službenika saznala da se biometrijski nadzor već sprovodi.

Ona je navela da je centar biometrijskog nadzora u kancelariji u stanici policije „29. novembar“.

„Imamo direktna saznanja iz MUP-a da je sva ova represivna oprema nabavljena, a da se sada, kao sa biometrijskim kamerama samo naknadno unosi u zakon da bi se legalizovalo naknadno. Šta smo još saznali od policijskih službenika? Saznali smo da se biometrijski nadzor već sprovodi i to tajno. Uglavnom u operativnom centru u policijskoj stanici „29. novembar“, postoji kancelarija koja se zove ‘kod kineza’, ali tamo ne rade kinezi već srpski policijaci. Dugo postoji osnovana sumnja da se upravo u toj kancelariji tajno sprovodi biometrijski nadzor prvenstveno nad političkim protivnicima“, rekla je Tepić.

Pored toga, Tepić je navela da se predlogom Zakona o policiji uvode najrepresivnije metode za hvatanje ljudi poput mreža ili elektrošokova.

„Mi ga nazivamo „Vuhan zakon“ jer su stanovnici ovog grada u Kini pretrpeli najveće muke zbog ovog zakona. Po ugledu na sve policijske države ovim predlogom daju velika ovlašćenja ministru, u ovom slučaju Bratislavu Gašiću, koji je bio švercer kafe i po sopstvenom priznanju baštovan, što je sam rekao, on će nekome izdavati uputstva i instrukcije“, podvukla je Tepić i dodala da je ova oprema već nabavljena.

Bonus video: Predstavnici MUP-a o predlogu novog Zakona o policiji

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar