Marinika Tepić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je za Nova.rs da je ranije ukazivala na veze kontroverznog biznismena Zvonka Veselinovića i vrha srpske države. Ona je navela da je brat predsednika Srbije, Andrej Vučić, među Veselinovićevim najbližim prijateljima i da su njih dvojica zajedno postavljali direktora fabrike za municiju i oružja, “Bezbednost i složeni sistemi”.

Pre dva meseca, na konferenciji za medije, Tepić je govorila o vezama Veselinovića i državnog vrha, napominjući da je kontroverzni biznismen sa Kosova u bliskim privatnim i poslovnim odnosima sa bratom predsednika Srbije, Andrejem Vučićem.

Pročitajte još...

Informaciju da su Veselinović i njegov kum Milanu Radiočić, potpredsednik Srpske liste s Kosova i svojevremeno osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića, pod sankcijama SAD, Tepić tumači kao potvrdu svega što je ranije iznosila u javnost.

“Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo što se, pre ili kasnije, ono što iznosim u javnost, a tiče se afera ove vlasti, ispostavi tačnim. Na pomenutoj konferenciji sam otkrila ko je treći čovek koji je sa Zvonokom Veselinovićem i rođenim bratom Aleksandra Vučića sedeo na Kopaoniku u zimu 2014. godine. U pitanju je Goran Bojović, kolega Andreja Vučića iz Zavoda za izradu novčanica i član upravnog odbora SDPR-a, ključne državne firme za izvoz naoružanja i vojne opreme”, objašnjava ona.

Činjenica da je Veselinović, pored ilegalne trgovine robom i narkoticima, pod sankcijama SAD i zbog trgovine oružjem za Tepić, u ovom kontekstu, ne predstavlja iznenađenje.

“Dokazivala sam da je Veselinović, u saradnji sa Andrejem Vučićem i Bojovićem, postavio direktora fabrike za municiju i oružja. U pitnju je Ognjen Oliverić, direktor ćerke firme SDPR-a, ‘Bezbednost i složeni sistemi'“, kaže ona.

Ko je Ognjen Oliverić

Na pitanje zašto je važan Ognjen Oliverić, Tepić objašnjava da je u pitanju čovek koji je suvlasnik firme “Invictus media”, koja je SNS uplatila milione u predizbornoj kampanji 2014. godine.

“U prostorijama te firme su se takođe fotografisali Veselinović i Andrej Vučić. Aleksandar Vučić laže kad kaže da je finansiranje kampanje SNS bilo u skladu sa zakonom. Agencija za sprečavanje korupcije je pokrenula prekršajni postupak protiv naprednjaka, za kampanju iz 2017. godine, i to zbog sumnje za pranje novca. Odakle te pare? To je crni novac koji se daje na ruke”, objašnjava naša sagovornica.

Tepić dodaje da je ključno pitanje u kojim je državnim projektima, u ovom momentu, uključena firma „Inkop“ i ostale firme povezane sa Zvonkom Veselinovićem, njegovim bratom i kumom Milanom Radoičićem.

“Zvonko je najbliži prijatelj Andreja Vučića. Nisam se ja fotografisala sa njim, već on i to više puta javno. Da li to znači da rođeni brat Aleksandra Vučića sedi sa vođom organizovane kriminalne grupe? Da je zamenik vođe u toj grupi, Milan Radoičić, najbliži saradnik predsednika Srbije”, upitala je Tepić.

Naša sagovornica dodaje da očekuje da će se na narednom spisku onih kojima su uvedene sankcije SAD naći Željko Mitrović, Andrej Vučić i kum predsednika Srbije, Nikola Petrović.

“Nismo mi išli na safari sa Zvonkom Veselinovićem, već Vučićev kum Nikola Petrović. Oni svi imaju imovinu u Americi”, ističe potpredsednica SSP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare