Marinika Tepić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić izjavila je danas, na konferenciji za medije da je kolega Andreja Vučića iz Zavoda za izradu novčanica, Goran Bojović, član Upravnog odbora SDPR-a i čovek koji se sastaje sa “kontroverznim biznismenom” Zvonkom Veselinovićem.

Konferenciju možete pratiti uživo na linku. 

“Dan nakon moje poslednje konferencije, Vučić je pokušao da demantuje svoje veze sa Zvonkom Veselinovićem. Lagao je kad je pokušao da demantuje komunikaciju sa Zvonkom Veselinovićem, navodeći da misli da nikada nisu razgovarali i da nema njegov broj u telefonu”, navela je ona.

Pročitajte još...

Ona je rekla da postoje brojne veze između porodice Vučić i Zvonka Veselinovića. 

Tepić je pokazala fotografiju na kojoj su Veselinović i Andrej Vučić i treći čovek, koji je, kako kaže ona, Vučićev kolega u Narodnoj banci Srbije.

“U pitanju je Goran Bojović. On je kolega Andreja Vučića, zaposlen u Zavodu za izradu novčanica. Bojović ima još jednu važnu funkciju – on je Upravno odboru SDPR-a, krovonom preduzeću za trgovinu oružja u Srbiji”, rekla je ona. 

Prema njenim rečima, nakon susreta Bojovića, Vučića i Veselinovića, u ćerka firmi SDPR-a, koja se zove „Bezbednost i složeni sistemi“ za direktora izabran Ognjen Oliverić.

„On je redovan u delegacijama Aleksandra Vučića i sastavni deo partije, bratije i njihove mafije. Uvidom u APR smo jasno i hronološki poslagali nekoliko ključnih stvari – u isto vreme kad su Andrej, Zvonko i Goran Bojović, koji donosi odluke o izboru direktora u ćerka firmi SDPR-a, sede na Kopaoniku, Oliverić biva postavljen za direktora ćerka firme SDPR-a“, objašnjava ona.

Tepić je na konferenciji pokazala fotografiju i na koju se nalaze Andrej Vučić i Zvonko Veselinović u sedištu firme „Invictus media“, a zatim je navela i interesantan detalj i za tu kompaniju.

Marinika Tepić Foto: Nemnja Jovanović/Nova.rs

„Ono što je najzanimljivijije, Oliverić je suvlasnik ‘Invictus media’, sa 50 odsto, kojoj je SNS platila milione u predizbornoj kampanji 2014. godine“, kaže ona.

Potpredsednica SSP kaže da je reč o neskrivenom ortakluku, te da se slobodno može zaključiti da je Veselinović platio kampanju SNS, 2014. godine, preko firme „Invictus media“.

„Možemo vrlo lako da zaključimo da su njegovi prijatelji izabrani za direktore državnih firmi za trgovinu oružjem i da je to još jedna nagrada za dug koju bratija Vučić ima prema Veselinoviću“, smatra Tepić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare