Tatjana Manojlovic
Tatjana Manojlović Foto:FoNet/Milica Vučković

Potpredsednica i poslanica Demokratske stranke Tatjana Manojlović upozorila je da se ne oseća bezbedno i da joj se crta meta na čelu time što ju je šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov nazvao saradnicom kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Posle svega što se događalo proteklih dana i grubog kršenja Ustava i zakona o zabrani diskiminacije, rodnoj ravnopravnosti, Poslovnika o radu Skupštine i Kodeksa poslanika, danas smo prešli na viši nivo igrice, rekla je Manojlović novinarima u parlamentu.

Ne plašim se, ali ne ocećam se bezbedno. Ko može meni i mojoj deci da garantuje bezendost posle takvih ispada, upitala je Manojlović.

Ona je rekla da vrlo precizno govori o uslovima života Srba na Kosovo i „ne vodi se pričama, već je upoznala brojne ljude i ušla im u kuću“.

Govorili su mi da se plaše i da ih zastrašuje velikoalbanski zagovornik Aljbin Kurti, ali se plaše i od nekih moćnika Srpske liste, ćerke firme SNS, naglasila je Manojlović.

Ona je istakla da je obrazlagala amandman kojim je ukazala da je ispod radara prošao konkurs za izbor direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Govoreći o raširenosti korupcije, dodala je ona, govorila sam i o Kosovu.

Čuli smo koliko je novca iz budžeta za Kosovo da bi se podigao životni standard. Da je skoro 10 milijardi evra zaista završilo tamo gde je planirano, ti ljudi bi imali švajcarski standard, a ne bi živeli u uslovima siromaštva i ispod granica ljudskog dostojanstva, rekla je Manojlović.

Bonus video: Sandra Božić vređa poslanike u Skupštini Srbije i pominje atentat na Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar