Tatjana Lazarević Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Utisak u Kosovskoj Mitrovici, dan pošto je postignut dogovor o registarskim tablicama, je da su građani snažno razočarani i ogorčeni onim što je postignuto, rekla je Tatjana Lazarević, glavna i odgovorna urednica portala Kossev. Ona napominje da se iz sapštenja EU posle vidi da su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti dobili svoje "male taktičke pobede".

Lazarević objašnjava da su očekivanja građana na severu Kosova bila podgrejana, da su sa oduševljenjem izašli iz kosovskih institucija, nadajući se da će narednih nedelja i meseci sever Kosova biti vraćan u ustavno-pravni poredak Republike Srbije.

„Njihova očekivanja su išla u pravcu ‘Srbija nas je ponovo prihvatila’“, rekla je Lazarević, napominjući da je grubo rečeno to podela Kosova.

Dodaje da je okosnica tog razočarenja ono što je dogovoreno u vezi sa KM tablicama, a to je da Republika Srbija neće izdavati nove, a da Kosovo neće kažnjavati one koji nisu preregistrovali vozila.

„Verovali su da kada se kaže ‘nema predaje KM ostaje’, da to znači da će tih 9.000 vozila, da KM tablice ostaju i da će nastaviti da registruju svoja vozila i sa KM tablicama. Prvi šok je nastao kada je predsednik kazao da je Srbija spremna da odustane, da neće izdavati nove i neće produžavati registraciju“, objasnila je gošća „Iza vesti“.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO –  „Traže nam da priznamo Kosovo“: Prva reakcija Vučića nakon odluke Evropskog parlamenta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar