Boris Tadić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

“Mislim da u našoj istoriji političkih obraćanja ne postoji govor koji je sadržao više kontradiktornosti od onog koji je Vučić održao u Novom Sadu. U tom smislu može se reći da mu dobro ide u ambiciji da “uđe u istoriju”, samo u tu istoriju svakako ne može ući kao prvi koji obeležava Oluju, ali može kao prvi koji laže da je pre njega niko nije obeležavao”, kaže u razgovoru za Danas Boris Tadić, bivši predsednik Srbije.

Tadić ocenjuje da je teško komentarisati Vučićev govor, jer je prosto neverovatno da je uspeo da nema gotovo nijedne rečenice koja nije sporna, bilo sa stanovišta istine, logike ili elementarnog stila.

“Sramno je koristiti zločine i žrtve za samopromovisanje na temelju laži o svojoj prvenstvenosti u svemu. On je prosto opsednut potrebom da je u svemu prvi, a takvu opsesiju imaju obično oni koji ni u čemu dobrom nisu prvi”, ističe sagovornik Danasa.

#related-news_1

On primećuje i da su mestom u istoriji opsednuti najviše oni koji imaju razloga da brinu o tome kako će ih istorija zapamtiti. A Vučić, kako kaže, svakako ima razloga za takvu brigu.

“ Ovakvo obraćanje prevazilazi političku analizu i zalazi u oblast analize drugih nauka, jer se on sve vreme obraća nepoznatom i neidentifikovanom neprijatelju, odgovara na neke napade koji ne postoje. Istovremeno govori da će da moli i pristaje na mir po svaku cenu, uz obećanja da će Srbija pobediti i više se saginjati neće”, napominje bivši predsednik Srbije.

Ceo tekst možete pročitati na portalu Danas.rs

Bonus video: Boris Tadić potvrdio da smo postali apsoluno nebitna zemlja u političkoj areni zaslugom Vučićeve vlasti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar