Tadić: Situacija na severu KiM je direktna posledica interesa Vučića i Kurtija

Politika 29. sep. 202109:17
Podeli:
Boris Tadic
Boris Tadić Foto:N1

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je danas da je situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak "direktna posledica interesa" koji se tiču predizbornih kampanja premijera Kosova Aljbina Kurtija (Albin) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a nimalo interesa običnih ljudi.

„Suština ove situacije je upotrebna vrednost ovog spora i ljudi na prelazima u svrhu uspeha Kurtija na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Vučića na parlamentarnim i predsedničkim u Srbiji“, rekao je on za list Danas.

Tadić je kazao da on, lično, ne bi dopustio da pitanje automobilskih tablica ostane nerešeno, ako to Srbiju dovodi u nepovoljnu poziciju i drugoj strani ostavlja prostor za akciju, koju je putem specijalnih kosovskih policijskih jedinica ROSU izveo Kurti.

„Ne bih upotrebio vojsku zbog spora oko automobliskih tablica, a posebno ne bih naš narod plašio novim pogromom. To je sramno i kukavički“, dodao je on.

Tadić, koji je nekada bio predsednik Srbije, rekao je da bi Vučić trebalo da razgovora sa ljudima koji donose odluke, a ne sa ambasadorima i drugim posrednicima, pošto to ne donosi nikakav rezultat već doprinosi „sebičnim interesima Vučića i Kurtija“.

BONUS VIDEO Na Jarinju i Brnjaku mirno, sve više građana se pridružuje protestima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar