Boris Tadic
Boris Tadić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića pozvala je svoje članove i simpatizere da podrže današnji protest protiv nasilja režima, koji će biti održan u 18 sati na Trgu republike. Predsednik SDS Boris Tadić rekao je da je zastrašujuća opredeljenost Vučićevog režima da ponovo šalju batinaše na građane, ciljano povlačeći, a time i sramoteći policiju.

SDS je u saopštenju pozvao  članove i simpatizere da podrže borbu protiv divljačkog nasilja, koje je režim ispoljio i juče tokom protesta u Šapcu i u drugim gradovima Srbije.

”Nijedna vlast nema pravo da sprečava građane koji na miran način iskazuju svoje nezadovoljstvo štiteći svoja elementarna građanska i svojinska prav, kao i Ustav Republike Srbije. Dok građani trpe pravno nasilje režima i fizičko nasilje njihovih batinaša, Vučić i predstavnici režima usred pandemije rizikuju zdravlje i živote građana da bi organizovali medijske predstave svojih stranačkih skupova”, istakao je Boris Tadić.

On je dodao i da je zastrašujuća opredeljenost Vučićevog režima da ponovo šalju batinaše na građane, ciljano povlačeći, a time i sramoteći policiju.

”Policija je povučena po istom modelu kako se to dešavalo i u tragičnim trenucima naše skorije prošlosti. Podsećam i upozoravam da kada god se povlačila policija da bi se huškali građani jedni na druge, to je uvek dovodilo do tragičnih epiloga, neretko i sa ljudskim žrtvama. To je nekada radio Milošević, to sada po istom modelu radi Vučić”, podvukao je Boris Tadić.

”Pozivam zbog toga policiju na maksimalnu uzdržanost. Svaki policijski službenik mora da ima na umu da je kršenje Ustava skandaloznim režimskim zakonima o referendumu i eksproprijaciji neuporedivo veća povreda zakona od saobraćajnih prekršaja, koji se koriste kao izgovor za angažovanje policije. Policija je tu da štiti građane i Ustav, a time i pravni poredak zemlje, a ne da štiti režimske interese. Pozivam sve naše članove i simpatizere da maksimalno podrže borbu protiv ovog pravnog i fizičkog nasilja i da svi zajedno pružimo otpor divljačkom režimu koji stotinama Belivuka širom Srbije širi strah i nasilje”, istakao je Tadić.

BONUS VIDEO Dragoljub Bakić: Poziv na protest

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar