Boris Tadic
Boris Tadić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

"Na prošlu inauguraciju Aleksandra Vučića nisam išao, iz istih razloga iz kojih neću ići ni na ovu", kaže za Danas Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i predsednik SDS.

Bivši predsednik napominje da ne postoji ni jedan valjan razlog da baš njega pitamo da li bi išao na inauguracionu svečanost novog-starog predsednika koja bi trebalo da se održi 31. maja, jer postoje opozicioni poslanici kojima to pitanje može da se uputi.

„Ima drugih opozicionih političara kojima je opravdano postaviti ovo pitanje, jer danas za neke opozicionare zaista i ne znamo da li bi se pojavili i na inauguraciji. U mom slučaju, to je svakako jasno“, kaže Tadić za Danas.

Na pitanje da li je vreme za svečanosti obzirom na ekonomsku i političku krizu u Srbiji on odgovara da što se njega tiče misli da inauguracija ne mora biti veliki trošak za državu.

„Taj aspekt inauguracije je skretanje pažnje sa suštinskih problema sa kojima se suočavaju naša država i građani“, zaključuje Tadić, ne precizirajući zbog čega on lično ne bi išao na Vučićevu inauguraciju.

Bonus video: Boris Tadić – borićemo se bez obzira na ishod izbora

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare