Foto:EPA/TAMAS KOVACS

Tražiću u Vašingtonu da se Preševska dolina pripoji Kosovu, rekao je Hašim Tači u izjavi za Klan televiziju, koja je objavljena danas, u danu kada je kao bomba odjeknula vest o podizanju optužnice protiv njega, Kadrija Veseljija i drugih za ratne zločine tokom sukoba na Kosovu.

Kako prenosi Kosovo Online, Tači je rekao da će to biti deo razgovora u Beloj kući i naveo da bi „demarkacija granice sa Srbijom mogla da otvori različite teme i diskusije“, ali nije rekao na šta konkretno misli.

„Naravno, bio sam, jesam i ostaću veliki pristalica da se Preševo, Medveđa i Bujanovac pridruže Kosovu. Znam da će biti vrlo teško, ali to me ne sprečava da ovo pitanje uvek iznosim u razgovorima“, kazao je Tači.

Prema njegovim rečima, fokus bi u razgovorima u Vašingtonu trebalo da bude na „uzajamnom priznavanju“, kao i na članstvu Kosova u UN.

Predstavnici Srbije i Kosova sastaće se 27. juna u Vašingtonu, a prema najavama Prištinu će zastupati Hašim Tači i Avdulah Hoti, a Beograd predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar