Hašim Tači Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Kosova Hašim Tači, protiv kojeg je Specijalno tužilaštvo u Hagu podnelo optužnicu zbog sumnje da je počini postavio je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu amblem OVK kao pozadinsku sliku.

To je inače prva njegova objava na Fejsbuku, nakon što je juče Specijalizovano tužilaštvo u Hagu podnelo podnelo optužnicu protiv njega.

Foto: Skrinšot

On se zajedno sa Kadrijem Veseljijem i još nekoliko bivših članova OVK, tereti za niz zločina protiv čovečnosti za skoro 100 ubistava.

„Optužnica predstavlja isključivo optužbu. Ona je rezultat dugotrajnih istraga i odražava uverenje tužilaštva da može da dokaže van razumne sumnje sve optužbe sadržane u njoj. Sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova trenutno ispituje optužnicu kako bi odlučio da li da je potvrdi“, istakao je portparol Specijalnog tužilaštva u Hagu Kristofer Benet za medije.

Optužnica je podneta svega nekoliko dana pre nego što je Tači trebalo da krene u SAD, gde je zajedno sa kosovskim premijerom trebalo da uz posredovanje specijalnog izaslanika Ričarda Grenela pregovara sa članovima delegacije iz Beograda. I Tači i Hoti su odlazak u Vašington otkazali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar