foto: Medija centar Beograd

Savez za Srbiju (SZS) osudio je napad na predsednika sindikata Sloga i odbornika Skupštine grada Beograda Željka Veselinovića, koji je na društvenoj mreži Тviter izneo činjenicu da centralna gradska deponija u Vinči gori.

Veselinović je izneo da je vazduh u Beogradu ponovo zagađen, što je i bio, o čemu su izveštavali i mediji, i to u trenutku kada je smanjen saobraćaj zbog vanrednog stanja i ograničenog kretanja usled pandemije, ukazao je Savez.

„Umesto da preduzmu sve potrebne mere kako bi se požari na deponiji lokalizovali, nesposobna vlast i njihovi poslušnici u JKP ‘Gradska čistoća’, predvođeni direktorom Markom Popadićem, koriste okolnosti vanrednog stanja u obračunu sa političkim neistomišljenicima“, naveo je SZS.

Vlast tvrdi, navodi Savez, da „požari na deponiji nastaju prirodnim procesima sleganja zemljišta, koji su pod konstantnim nadzorom i kontrolom, a da se Veselinović bavi širenjem straha i panike iznošenjem neistinitih informacija preko društvenih mreža“.

Savez zahteva da se odmah prestane sa fabrikovanim napadima na Veselinovića i sindikat koji je jedan od osnivača Saveza i traži da se preduzmu hitne mere na saniranju požara na deponiji i smanjenju zagađenja.