Đeljalj Svećlja Foto:Tanjug/AP Photo/Florent Bajrami

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja zatražio je od Srbije da preda šest osoba za koje tvrdi da su učestovale u okršaju sa policijom u Banjskoj i za koje kaže da se nalaze na lečenju u novopazarskoj bolnici, kako bi "odgovarale pred pravosudnim organima za terorističke akte", prenosi Koha.

U ovoj akciji nije povređen nijedan civil, a prema dosadašnjim informacijama, šest ranjenih terorista nalazi se na lečenju u novopazarskoj bolnici. Tražimo od Srbije da ih odmah preda kosovskim vlastima kako bi se suočili sa pravdom za svoja teroristička dela. Takođe, tražimo od Srbije da preda svakog člana ove grupe koji je uspeo da pobegne“, rekao je Svečlja.

On tvrdi i da je plan Srbije bio da eskalira situaciju.

„Njihov plan da eskaliraju situaciju je propao. Najmanje tri osobe su ubijene, sve u uniformama i sa vojnom opremom, a uhapšene su još dve i četiri koje su bile u sporednoj ulozi u ovoj aktivnosti. Što se tiče ranjenih još ne znamo tačan broj. Jedan od uhapšenih je povređen i ukazana mu je prva pomoć, i to u mitrovačkoj bolnici i Univerzitetskoj klinici”, dodao je on.

Svečlja je istakao da je pronađena municija za nekoliko stotina napadača, prenosi Ekonomia onlajn, te da su tokom uviđaja pronađene i mape koje dokazuju da je napad planiran mesecima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar