Lazar Ristovski u Leskovcu, predizorna kampanja SNS-a Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Poznati glumac i jedno od vodećih lica kampanje Srpske napredne stranke na prethodnim izborima, Lazar Ristovski, postao je favorit u trci za mesto ministra kulture u novoj Vladi Srbije.

Glumac, reditelj i producent, Lazar Ristovski, aktivno je učestvovao u kampanji Srpske napredne stranke na prethodnim parlamentarnim izborima i bio je jedno od vodećih lica SNS.

On je bio četvrti na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, ali poslaničko mest, koje je dobio po okončanju izbora, nije dugo zadržao.

Nije prošlo ni mesec dana po konstituisanju novog saziva Skupštine Srbije, a na sednici skupštinskog  Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja usvojena je njegova ostavka.

Ristovski je mesec dana ranije u izjavi datoj agenciji Betu potvrdio da neće biti poslanik.

„Neću biti poslanik, ali to više ne bih komentarisao“, rekao je on.

Kao razlog ostavke Ristovskog navodi se, između ostalog, mogućnost da poznati glumac preuzme ulogu u novoj Vladi Srbije i nasledi dosadašnju ministarku kulutre Maju Gojković.
Lazar Ristovski, Aleksandar Vučić Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Izvori portala Nova.rs ističu da Ristovski ima ozbiljne šanse da postane ministar kulture, te da ga lider naprednjaka, Aleksandar Vučić, rado video u toj ulozi.

Ristovski se pojavio nedavno i kao voditelj ceremonije na Sajmu vina koji je organizovan u okviru projekta „Otvoreni Balkan“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare