zoran lutovac i milan antonijević, kombo
Foto: Arhiva

Nakon što je Demokratska stranka odlučila da razreši Dragana Alempijevića sa mesta predsednika Gradskog odbora DS u Jagodini, zbog toga što je, kako navode, zastupnik u tužbi 393 žena, a koje su tužile Mariniku Tepić zbog afere "podvođenja devojčica", došlo je do rasprave između predsednika demokrata Zorana Lutovca i bivšeg direktora Fonda za otvoreno društvo Milana Antonijevića.

Antonijević je podelio tekst „Danasa“, navodeći da odavno nije video besmisleniju odluku. Kažnjavanje advokata koji zastupa Palmu je takođe nazvao skandaloznim.

„Odavno nisam video brsmisleniju stranačku odluku, nađite nekog krštenog pravnika da vas savetuje. Pravo na odbranu ima svako, pa i Palma, a kažnjavati advokata jer je uzeo da ga zastupa je u najmanju ruku skandal“, napisao je Antonijević.

Lutovac mu je, međutim, odgovorio, navodeći da je advokat smenjenen zbog podnođenja tužbe u ime 393 žena.

„Pročitaj ceo tekst Milane, pre nego što odeš na Pink da nešto smatraš. Ne radi se o odbrani nego o podnošenju tužbe u ime 393 žene. Dakle, u pitanju je politički čin sa indicijom o povredi ljudskih prava onih žena koje su morale da se potpišu, kako je prethodno Palma i najavio“, odgovorio je Lutovac.

Lutovac je takvo obrazloženje izneo i u tekstu „Danasa„.

„Alempijević zbog toga ne može istovremeno biti funkcioner DS-a i pravni zastupnik žena iz Jagodine u tužbi koja je svojevrsna zloupotreba žrtava u procesu sa više nego očiglednom političkom pozadinom“, rekao je on.

Antonijević je s druge strane odgovorio na komentare ispod svoje objave, navodeći da pojedini korisnici Tvitera donose pogrešne zaključke iz onoga što je on napisao.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare