Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; M.M ATA Images

Na petom međunarodnom Sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva (Agro Beograd 2024) došlo je do susreta Miroslava Aleksića, predsednika Narodnog pokreta Srbije i Predraga Koluvije, vlasnika "Jovanjice", optuženog da je vođa organizovane kriminalne grupe za proizvodnju droge. Fotografijom i razgovorom Koluvija se odmah pohvalio na društvenim mrežama, dok Aleksić u izjavi za portal Nova.rs objašnjava kako je došlo do svega.

PROČITAJTE JOŠ...

Predrag Koluvija je optužen da je vođa organizovane kriminalne grupe za proizvodnju droge, a prema optužnici na imanju njegove firme Jovanjica pronađeno je oko 660 kilograma osušene marihuane i skanka, kao i oko 66.000 stabljika kanabisa koje su nakon sušenja težile 1,6 tona. Za njegovo imanje i hapšenje šira javnost je saznala zahvaljujući Miroslavu Aleksiću koji je na konferenciji za medije, 2019. godine, objavio detalje ove afere.

Danas, posle gotovo pet godina od otkrića najveće plantaže marihuane u Evropi, došlo je do njihovog susreta.

„Drago mi je da sam razgovarao sa Mikijem Aleksićem“, napisao je Koluvija na društvenoj mreži X.

U razgovoru za Nova.rs, Aleksić objašnjava da je zapravo Koluvija prišao njemu, očigledno sa namerom da se fotografiše s njim.

„Da, naišao sam Koluviju na Sajmu. Tačnije, on je naišao na mene, odnosno prišao štandu na kom sam se nalazio. Bio je u društvu njih četvoro-petoro. Obratio mi se, a iza njega je bio Kendija (Milan Kendija zvani Kendi, nekadašnji načelnik Uprave za obezbeđenje ličnosti i jedan od optuženih u predmetu Jovanjica 2 prim. aut) i on mi se takođe obratio.  Pružili su mi ruku, rukovali smo se i u tom momentu je neko iz te grupe nas je fotografisao. Kad sam pitao ko je taj što fotografiše, Koluvija mi je odgovorio da je to neko njegov. Jasno mi je bilo da su želeli da dođu do mene, da se fotografišu i objave ovo na ovaj način. Nikakvih razgovora mimo toga nije bilo“, naglašava Aleksić i dodaje da iz svega viđenog je jasno da Koluvija i dalje uživa zaštitu države.

„Očigledno BIA i MUP i dalje pružaju logistiku Koluviji, kao što su i ranije, prema navodima iz optužnice“, zaključuje Aleksić.

Sve o slučaju Jovanjica i izjavama Miroslava Aleksića o ovoj aferi pročitajte u posebnom linku.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare