Miodrag Majić Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić kaže da je slučaj međusobnog optuživanja u medijima ministra odbrane Nebojše Stefanovića i bivše državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović za prisluškivanje predsednika, podrivanje države i saradnju sa organizovanim kriminalom "nesporno finalizacija brižljivo planiranog posla na potpunoj razgradnji institucija, posebno u pravosuđu". Dodaje da "što se pravosuđa tiče, ostalo je samo da se i formalno ukinemo, bojim se da u ovakvim uslovima ni to ne bi bilo bog zna kako primećeno".

Dodaje da „što se pravosuđa tiče, ostalo je samo da se i formalno ukinemo, bojim se da u ovakvim uslovima ni to ne bi bilo bog zna kako primećeno“.

„Imamo medije, predsednika Republike, advokate koji su posrednici između svega toga. Imamo kompletno načinjen paralelni mehanizam koji je razgradio državu“, navodi Majić.

Dodaje da se plaši da smo već sad svedoci sloma sistema.

„Ovakva kriminalizacija društva, ovakva razgradnja institucija mogu voditi vrlo ružnim ishodima, i šta god bude ubuduće, poželeće se i pravosuđa ovde jednom, ali pitanje je da li će ga tada biti“, ocenjuje on.

Kaže da „ako sklonite pravosuđe i društvene konflikte bilo koje vrste rešavate kroz medije, ispod žita, sklonili ste taj katalizator, i to je već nešto što se zove poluanarhično stanje“.

Upitan da li se oseća jadno zbog takvog pravosuđa, odgovara da se on lično ne oseća jadno, „zato što pokušavam da tu tugu zbog svega što gledam artikulišem“.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Đilas: Hrkalović je bila emotivni partner Nebojše Stefanovića 

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar