Stupar: Mali idealan za zaštićenog svedoka

Politika 28. mar. 202123:40
Podeli:
Slobodan Stupar Foto: Ivan Dinić/Nova S

Novinar Slobodan Stupar rekao je večeras u "Utisku nedelje" da je problem u tome što u Srbiji nema demokratije i da je iluzorno mišljenje da će se sa onakvim Vučićem opozicija nešto dogovoriti. Prema njegovim rečima, Vučić zna ko je ubio Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana, a Siniša Mali je idealan za zaštićenog svedoka.

Napominjujući da je teško verovati da se može postići nekakav dogovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Stupar je rekao da nije tu problem Vučić, nego je problem narod koji hoće da veruje u navodnu priču o Đilasovim milionima.

Na pitanje u čemu je problem sa opozicijom, on smatra da opozicija prvo mora da bude jača, pa onda da pobedi.

„Opozicija nije uspela da za 9 godina izvuče jednog čoveka i okupi ljude, to je najveći problem“, smatra Stupar.

U Srbiji, kako kaže, nema demokratije i to je problem.

“ Zamislite da dozvoli fer uslove za izbore? Ne postoji zrno elemenata u kojem bismo mogli napraviti državu, nešto što funkcioniše. Imate tužioca koji je njegov, imate Vučićevića koji najavljuje presudu. Iluziono je mišljenje da će se onakav Vučić nešto dogovoriti. Kad ovaj ne bude izvršio neke ključne stvari, tada opozicija može da pokaže da su OK momci“, istakao je Stupar.

Prema njegovim rečima, Vučić zna ko je ubio Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana.

“ Svedoci su gledali sa prozora kako se ubija Oliver. A tačno se zna kako je Cvijan nestao. Čovek je visok 2,05 metara, ne može tako lako da nestane“ .

Komentarišući ministra finansija Sinišu Malog, koji je danima išao od emisije do emisije i govorio o navodnim računima Dragana Đilasa na Mauricijusu, Stupar smatra da je „Mali idealan za zaštićenog svedoka“.

„Liči mi na Al Kaponeovog knjigovođu, koji je sve znao vezano za Al Kaponea. On zna gde su pare u zemlji, gde su pare izvan zemlje, po kojoj šemi se radilo pranje para. Imate nekoliko gradilišta u Srbiji pomoću kojih se peru pare. On sve to ima u malom prstu. Ja bih ga negovao, treba mi takav. Režim će pasti kad-tad, ali je Mali kao dragulj. Samo ga malo pritisneš, on će progovoriti“, zaključio je  Stupar.

Komentari

Vaš komentar