Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova S

"Apsolutno nije ništa tačno ono o čemu se piše u medijima. Ljudima je malo muka o 619 miliona, od te priče o Đilasu i Šolaku..", rekao je večerasu Utisku nedelje lider Stranke sloboda i pravda Dragan Đilas i još jednom ponovio da nema privatan račun nigde osim u Srbiji, da ima firmu u Srbiji i u Švajcarskoj, da je porez plaćen u našoj zemlji i da je sve to zavedeno u APR-u.

Na pitanje Olje Bećković da li čeka da neko dođe po njega, Đilas je rekao da je spreman i da je to normalno kada se bavite opozicionim poslom.

Komentarišući današnju „presudu“ koja je saopštena u studiju televizije Pink, budući da je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević istakao da će „lider SSP da prođe kao Sarkozi“, Đilas je rekao da cela ta situacija govori u prilog tome da to priča neko ko je dobro upućen.

„Oni iznose u tabloidima sve što im režim kaže. Oni satima i danima govore o svim tim stvarima. Međutim, ja sam čovek koji zna da nije kršio nikakav zakon“, rekao je Đilas.

Komentarišući medijske natpise u kojima se navodi da ima račune u 53 zemalja sveta, Đilas ističe da ništa nije tačno.

„Apsolutno ništa nije tačno što se iznosi. Ja privatan račun nemam nigde osim u Srbiji, imam firmu u Srbiji, imam firmu u Švajcarskoj koju smo osnovali nakon što je prethodno prodata firma. Platili smo porez Srbiji za to, imate sve u APR-u. Nemam nikakve veze sa Mauricijusom, nemam račun, niti firmu tamo, posebno ne mogu da imam niti jedan račun u Dojče banci, koja ne postoji“, rekao je Đilas u „Utisku nedelje“.

Svi ti papiri kojima mašu u medijima su falsifikovani, naveo je lider SSP-a,“ jer banke ne daju podatke o svojim klijentima?

Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova S

„Mislite da neko zove banku u Hong Kongu i ona odmah da podatke? Zanimljivo je da su svi ti papiri isprintani i da se na njima nalazi datum 12. decembar, i to je sve urađeno na isti način. Znate koji je to dan? To je subota, to je suština. Mislite li da sve banke mogu baš na isti datum da daju podatke?, upitao je Đilas.

On je u studiju pokazao nekoliko papira sličnih onima koje su javnosti predstavili novinari „Večernjih novosti“.

„Eto, na isti način može da se da papir da Boško Obradović u Moskovskoj banci ima 5.240.101 evro, da novinar Slobodan Stupar ima 990.000 u Kindom banci, Vučić u kineskoj banci ima dve milijarde, Andrej Vučić ima 399 miliona. To je taj papir, stavite logo i to je ta stvar. Suština je zašto oni o tome pričaju? Oni to rade da mi ne bismo pričali o ljudima koji stvarno imaju problema. Da ne pričamo o malom Milanu koji je uhapšen jer je objavio tvit u kome je istakao da moja ćerka ima problema, o profesorkama koje su dobijale otkaz u Ćupriji kako bi Orlić i Martinović imali po još jednu platu, da ne bismo pričali o devojčici Marti koja je izbačena iz vrtića jer je njen otac lajkovao nešto vezano za mene“, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, sve se to radi kako bi se zatrpale njihove afere, kao što su Jovanjica i druge.

Đilas je naveo da je zbog svih tih laži podneo krivične prijave.

„Protiv svih će biti krivične prijave, moraće da objasne odakle papiri, ko je štampao ove papire kojima mašu već 15 dana“, naglasio je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare