Muka je biti naprednjak u državi u kojoj je Srpska napredna stranka na vlasti. Nikad nije bilo teže kupiti diplomu, ispiti se ne polažu isključivo pojavljivanjem na ispitu, a što je najgore od svega, nađe se na nekom fakultetu i poneki profesor koji nije simpatizer vladajuće partije i ljubitelj lika i dela Aleksandra Vučića. To je na svojoj koži osetio i "mladi lav" Ilija Matejić, čije znanje, kako je on rekao, nisu umeli da cene oni koji predaju na Pravnom fakultetu i koji vole Demokratsku stranku

Detalj koji je obeležio jednu od prethodnih sednica Skupštine Srbije, svakako je i govor mladog naprednjaka Matejića koji je kolegama poslanicima objasnio kroz kakve je muke prolazio za vreme studiranja.

Pročitajte još...

„Imali smo jedan ispit gde smo mogli da izaberemo da li želimo da pričamo o reformi pravosuđa ili neku drugu temu, a ja sam izabrao reformu. Odgovarali smo pred većem od tri profesora. Ja naučim to solidno, izađem da odgovaram. Nisam znao za desetku, ali znao sam veoma dobro. Onda je veće razmatralo da li da mi daju šest ili sedam, a ja to nisam prihvatio, jer nisam želeo da dam da me neko ponižava“, istakao je mladi naprednjak, koji je sledeći put, kako je opisao, došao još spreminiji.

„Sledeći put naučim sve od ‘A do Š’ i izađem pred isto veće. Sve im ispričam i na kraju je to bila valjda neka osmica. Ja sam video da se borim sa vetrenjačama, prihvatio tu osmicu i izašao, ali nije mi bilo jasno zašto mi profesori daju osmicu ako već sve znam“, nastavio je svoju tužnu priču Matejić, nakon čega je usledila – eureka.

„Nisam to znao sve do prošle godine, kad sam video te iste profesore kako potpisuju neku peticiju protiv Srpske napredne stranke i Vučića. Tada sam shvatio da su me zaprave demokrate ispitivali o grešci Demokratske stranke i da sami nisu mogli da prihvate kakava je to greška bila. Napadali su čak i studente zbog toga“, istakao je on.

Tužna priča mladog naprednjačkog lava još jedna je potvrda da je samo „najbolji student Pravnog fakulteta“ bio sposoban da savlada sve prepreke tokom studiranja i da, uprkos onima koji ga mrze, ostane upisan zlatnim slovima u istoriji te obrazovne ustanove.

BONUS VIDEO: Demonstracije ispred Skupštine Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare