Savez 90/Zelenih Srbije
Savez 90/Zelenih Srbije Foto:Promo

Stranka Savez 90/Zelenih Srbije saopštila je danas da je donela odluku na Predsedništvu stranke da izlazi u prirodnoj zelenoj koaliciji ili samostalno na parlamentrane, predsedničke i beogradske izbore koji su zakazani za 3. april 2022. godine.

„Ovu odluku Saveza 90/Zelenih Srbije su podržale Zelena stranka, Zeleni Srbije, Zeleni presek, Ekološki ustanak Srbije i još mnogo drugih ekoloških organizacija i javnih ličnosti, a zajednički cilj je smena vlasti“,  navodi se u saopštenju.

„Savez 90/Zelenih Srbije spreman je za aprilske izbore. Imaćemo svoje kandidate za predsednika i premijera Srbije, kao i za gradonačelnika Beograda. Imamo rezultate iz Negotina i Mionice koje možemo da stavimo na sto i imamo program. Mi radimo. Ne obećavamo nedostižno. Iza nas ne stoje afere. Bavimo se rešavanjem konkretnih problema građana. Zelene ideje i zaštita životne sredine, održiva politika, socijalna pravda, prosperitet i ravnomeran razvoj svih gradskih opština, zaštita klime, obrazovanje, digitalizacija, zdravlje, legalizacija kanabisa, zaštita penzija, ukidanje izvršitelja, porez za bogataše, povezivanje radnog staža, za majke sa četvoro dece penzija i stan, čista vožnja, zaštita potrošača, prioritet su nam u predstojećoj kampanji. Svom snagom za Evropu i srcem za pravdu. To je politika koju će kandidati Saveza 90/Zelenih Srbije stranke zastupati“, navedeno je u pisanoj izjavi stranke Savez 90/Zelenih Srbije.

Savez 90/Zelenih Srbije poziva građane Srbije da podrže njihove ideje jer, kako navode u saopštenju, „moramo obnoviti našu državu u kojoj će biti poštovana ljudska i socijalna prava, kao i prava svih drugih naroda koji zajedno sa nama žive“.

BONUS VIDEO: Demostat istraživanje javnog mnjenja – oktobar 2021.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare